Mathe Mpala

Ότι ομάδα και να είσαι...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ 103 ΕΤΩΝ

103 ετών στον Βοτανικό…

www.sport-fm.gr / Νερατζιάς Βαγγέλης

10/10/2009, 18:29 | Διαβάστηκε 2722 φορές Αποστολή

Επιτέλους τέλος! Θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν στον Παναθηναϊκό, μετά την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ανάβει το «πράσινο» φως για την κατασκευή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό. Μετά από προσπάθειες αρκετών χρόνων, όπου τα όνειρα των φίλων του «τριφυλλιού» έκαναν «βόλτες» στις συνοικίες της Αθήνας(Γουδί, Ελληνικό κλπ), τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και η ανέγερση του θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, για την ολοκλήρωση του χρειάζονται 18-20 μήνες από την ημέρα που θα ξεκινήσει η ανέγερση. Κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι οι πράσινοι θα παίξουν φέτος και του χρόνου στο ΟΑΚΑ και τον Σεπτέμβριο του 2011 θα εγκαινιάσουν τον νέο τους «σπίτι» και συνάμα μια νέα εποχή για τον σύλλογο.

Η ουσία είναι ότι τα οφέλη για τον Παναθηναϊκό θα είναι πολλά και θα αφορούν όλους τους τομείς. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα θα αποκτήσει επιτέλους έδρα, κάτι που μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η εκτίμηση μου είναι ότι έχουν χαθεί πολλοί βαθμοί και στην ουσία τίτλοι στο «αχανές» Ολυμπιακό στάδιο. Το ΟΑΚΑ είναι στολίδι με το στέγαστρο Καλατράβα, αλλά δεν είναι ποδοσφαιρικό, στον Βοτανικό ο φίλαθλος θα είναι μια ανάσα από τον αγωνιστικό χώρο, θα απολαμβάνει το παιχνίδι και θα ασκεί πίεση στον αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός φημίζεται ως ένα μεγάλο κλαμπ στο ευρωπαϊκό στερέωμα, ενώ ήταν πρωτοπόρος στο θέμα του προπονητικού κέντρου. Πλέον, εκτός από την «αφρόκρεμα» των Ελλήνων παικτών, στην ομάδα παίζουν οι παγκοσμίως γνωστοί Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σισέ. Για να πειστούν και άλλοι παίκτες τέτοιου βεληνεκούς να βάλουν τα πράσινα, το γήπεδο αποτελεί κομμάτι του παζλ.

Επίσης το οικονομικό σκέλος. Καλώς η κακώς οι ομάδες είναι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ. Ένα γήπεδο 40 χιλιάδων θέσεων με τη σωστή εκμετάλλευση του σε όλους τους τομείς, θα αποφέρει ένα σταθερό ποσό εσόδων στην ομάδα. Την ίδια ώρα, στον κόσμο θα υπάρξει ενθουσιασμός και περηφάνια, ενώ όλοι θα θέλουν να είναι κοντά στην ομάδα σε αυτή την ευχάριστη συγκυρία.

Το νέο γήπεδο στον Βοτανικό σύμφωνα με τη μακέτα και το σχετικό βίντεο της παρουσίασης του θα είναι εντυπωσιακό σε όλους τους χώρους. Στο πλάι(δυτική και ανατολική εξέδρα) θα έχει τρία διαζώματα με το μεσαίο να είναι το μικρότερο και τα πέταλα(βόρεια και νότια εξέδρα) θα έχουν δύο διαζώματα. Η χωρητικότητα του θα είναι 40.000 και παντού θα υπάρχει σκέπαστρο. Ταυτόχρονα, θα διαθέτει 464 θέσεις θεατών με κινητικά προβλήματα και των συνοδών τους, ενώ θα υπάρχουν πολλές σουίτες και χώροι εστίασης. Εννοείται ότι τόσο η ακουστική, όσο και η ορατότητα από όλες τις θέσεις θα αγγίζει την τελειότητα.

Η υπομονή λοιπόν που έκαναν στο Παναθηναϊκό τόσα χρόνια θα βγει σε καλό. Άλλωστε, είναι τέτοια η εξέλιξη της τεχνολογίας που μια κατασκευή του 2010, είναι σαφώς ανώτερη από το πρόσφατο παρελθόν. Πλέον, ο χρόνος αρχίζει να κυλά αντίστροφα και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να γυρίσει μια και καλή σελίδα στην ιστορία του. Έστω κι αν περίμενε πρώτα να τα εκατοστίσει…Ωστόσο τι 100, τι 103…

Υ.Σ. Τη σεζόν 2010-11 θα μπει στο νέο της «σπίτι» και η Λάρισα(σ.σ. ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα). Για όσους δεν έχουν δει τη σχετική μακέτα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό γήπεδο στα αγγλικά πρότυπα. Μακάρι να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και στις υπόλοιπες ομάδες που θέλουν κατασκευάσουν τα γήπεδα τους και να καμαρώνουμε(ή καλύτερα να μην ντρεπόμαστε όπως τώρα) όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

whos.amung.us

Online

Hit Counter by Digits

Επικαιρότητα

Αθλητικά

Ομαδα?

Πρωτοσέλιδα

Βαθμολογίες

Δείτε live!

Στα παρακάτω sites μπορίτε να δείτε όλους τους αγώνες μλεσω internet live και δωρεάν!

www.myp2p.eu

www.justin.tv

LiveTV - прямые видео трансляции

www.livetv.ru

Κράξτε

Αγώνες Live!

Blog Archive

Ποιός θεσμός σας αρέσει περισσότερο;