Mathe Mpala

Ότι ομάδα και να είσαι...

κλειστα τα δημοτικα

Νέα «λουκέτα» σε δημοτικά

Ο κ. Κουρής ζήτησε, επίσης, να πραγματοποιηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας, καθώς οι υπεύθυνοι του σχολείου έδιναν αντικρουόμενα στατιστικά στοιχεία. Ο νομάρχης επεσήμανε ότι δεν δηλώνονταν στο υπουργείο Παιδείας οι απουσίες λόγω γρίπης, οι οποίες, όμως, δηλώνονταν στο ΕΚΕΠΥ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες, επεσήμανε χθες στο «Εθνος» ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Δημήτρης Καφετζής. Το παρήγορο είναι ότι -μέχρι στιγμής- η κλινική εικόνα στα παιδιά είναι αρκετά ήπια. Σύμφωνα με τον καθηγητή, κανένα από τα παιδιά που ο ίδιος εξέτασε, δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κλείσιμο των σχολείων, λόγω των εκλογών, ανακούφισε την επιδημιολογική εικόνα. Η επαναλειτουργία τους, ωστόσο, σε συνδυασμό με την επιδείνωση του καιρού, θα αλλάξει σύντομα την κατάσταση.

Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες καταγράφουν καθημερινά αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων γρίπης, τα οποία επιβεβαιώνονται εργαστηριακά. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, το 14% των «ύποπτων» δειγμάτων που αναλύονταν σε διάφορες χώρες, ήταν θετικά για τη γρίπη.

Ο πανδημικός ιός Α (Η1Ν1)ν είναι ο επικρατέστερος, καθώς ανιχνεύεται στο 98% των θετικών δειγμάτων. Εχουν, επίσης, απομονωθεί στελέχη γρίπης τύπου Α (Η3), ο εποχικός Α (Η1) και Β.

Οι αρχές 12 ευρωπαϊκών χωρών αναφέρουν αυξημένη συχνότητα γριπώδους συνδρομής και σοβαρών λοιμώξεων του αναπνευστικού. Σε πέντε από αυτές, η συχνότητα εμφάνισης των λοιμώξεων αυτών βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα, σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο κ. Καφετζής τονίζει ότι είναι λίγα εκείνα που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να αποτρέψουμε την εκδήλωση συμπτωμάτων γρίπης. Βασικά μέτρα πρόληψης είναι η τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής, κυρίως από τους μαθητές:

Καλύψτε το στόμα και τη μύτη με χαρτομάντιλο, όταν βήχετε ή φταρνίζεστε.

Πετάξτε αμέσως το χαρτομάντιλο στο καλάθι των απορριμμάτων. Φταρνιστείτε στον αγκώνα και όχι στα χέρια. Πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα. Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

whos.amung.us

Online

Hit Counter by Digits

Επικαιρότητα

Αθλητικά

Ομαδα?

Πρωτοσέλιδα

Βαθμολογίες

Δείτε live!

Στα παρακάτω sites μπορίτε να δείτε όλους τους αγώνες μλεσω internet live και δωρεάν!

www.myp2p.eu

www.justin.tv

LiveTV - прямые видео трансляции

www.livetv.ru

Κράξτε

Αγώνες Live!

Blog Archive

Ποιός θεσμός σας αρέσει περισσότερο;