Mathe Mpala

Ότι ομάδα και να είσαι...

βυθιση πλοιου

Δεν άντεξε τη μάχη με τα κύματα

Ενα μαλτέζικο φορτηγό πλοίο εμβόλισε κάθετα το ελληνικό μότορσιπ «Καπετάν Μιχάλης», με αποτέλεσμα το πρώτο να κοπεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη μέση και να βυθιστεί λίγα μόνο λεπτά αργότερα.

Οι υπόλοιποι 8 ναυτικοί του ελληνικού πλοίου -6 Ελληνες, ένας Ιρλανδός και ένας Ρουμάνος- κατάφεραν να μπουν, αν και τραυματισμένοι, οι δύο από αυτούς σε ένα life raft (βαρελάκι) από το οποίο περισυνελέγησαν από τους ναυτικούς τού με σημαία Παναμά πλοίου «Αlfa Dragon», σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ομως έγκυρες πηγές του «Εθνους» ανέφεραν πως πρώτη στο σημείο, δηλαδή μέσα στα χωρικά μας ύδατα, έφθασε μία... τουρκική ακταιωρός.

Κατά μία πληροφορία, μεταξύ των Τούρκων και του σκάφους 172 της Νάξου έγινε επεισόδιο, ενώ γίνεται και έρευνα για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν οι Τούρκοι εκεί.

Δηλαδή σε περιοχή που δεν είναι διεθνή ύδατα.

Με σούπερ πούμα
Ο 66χρονος Ελληνας καπετάνιος με κάταγμα ωμοπλάτης διακομίστηκε αμέσως με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Ελευσίνας και από εκεί στο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται, ενώ ένας ακόμα ναυτικός τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και στο πόδι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Νάξου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς οι ανακρίσεις άρχισαν, χτες το απόγευμα όταν κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύρου το μαλτέζικο φορτηγό «Santana», και συνελήφθη ο Ουκρανός καπετάνιος, τα δύο πλοία είχαν αντίθετη πορεία.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Το ελληνικό μικρό φορτηγό, έμφορτο με τσιμέντο, είχε αποπλεύσει από Κάρπαθο και κατευθυνόταν στη Μύκονο, ενώ το «Santana», μεγάλο φορτηγό πλοίο, με πλήρωμα 20 Ουκρανούς και έμφορτο με πλάκες σιδήρου, είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία και ο προορισμός του ήταν η Ταϊλάνδη.

Η σύγκρουση που έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ήταν κυριολεκτικά σύγκρουση Δαβίδ με Γολιάθ.

Ο αξιωματικός γέφυρας του «Santana» ο οποίος ευθύνεται, δεν είδε ούτε με τα όργανα ούτε και με το μάτι το ελληνικό, και μεσοπέλαγα έπεσε επάνω του κάθετα.

Συνέχισαν τα λάθη
Οπως μας είπαν συνδικαλιστές, όταν οι Ελληνες ανέβηκαν στην κουβέρτα, μετά τη σύγκρουση, οι Ουκρανοί συνέχισαν τα λάθη τους και έκαναν ανάποδα, με αποτέλεσμα, ξεκολλώντας τα δύο πλοία, να κοπεί στα δύο αμέσως και να βυθιστεί το «Καπετάν Μιχάλης», ηλικίας 36 χρόνων.

Ο Ελληνας μάγειρας του πλοίου Νικόλαος Δρόσος, 78 χρόνων, φορώντας το σωσίβιο του, πιάστηκε από το πλοίο και δεν πρόλαβε να πηδήξει μακριά, με αποτέλεσμα να τον πάρει κάτω η δίνη.

Οπως είπε στο «Εθνος» ο διευθυντής της εταιρείας του ελληνικού πλοίου της ΕΛΕΥΣΙΣ ΝΕ Γεράσιμος Μπονάνος, ο μάγειρας εργαζόταν κανονικά και δεν είχε ακόμα συνταξιοδοτηθεί.

Ο ίδιος σε σχετική ερώτηση απάντησε πως το πλοίο βρισκόταν σε καλή κατάσταση και δεν είχε προβλήματα.

Να σημειωθεί πως και οι 8 ναυτικοί του «Καπετάν Μιχάλης» σοκαρίστηκαν όταν κατάλαβαν πως δεν ήταν μαζί τους στο βαρελάκι ο μάγειρας.

Η σορός του άτυχου ναυτικού μεταφέρθηκε τελικά στη Σύρο, όπου βρίσκονταν οι οικείοι του προκειμένου να ψηφίσουν.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ
Ενα «θηρίο» διέλυσε το καραβάκι μας

«Ακούσαμε ένα δυνατό μπαμ, το οποίο μας ξύπνησε. Οταν ανεβήκαμε στην κουβέρτα να δούμε τι συμβαίνει, είδαμε ένα «θηρίο» να έχει διεμβολίσει το καραβάκι μας.

Το είχε διαλύσει. Φωνάζαμε να μην κουνηθεί, γιατί θα γεμίσει το αμπάρι νερά, αλλά έκανε ξαφνικά πίσω».

Αυτά ανέφερε με τρεμάμενη φωνή ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που έφυγαν από το Νοσοκομείο Νάξου στο οποίο νωρίτερα είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Κανείς από τους διασωθέντες ναυτικούς δεν μπορεί να πιστέψει πώς έγινε αυτό το ατύχημα με ιδανικές καιρικές συνθήκες και με τη θάλασσα... λάδι.

Ολα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, έγιναν σε ελάχιστο χρόνο. «Μόλις έφυγε το πλοίο, είδαμε το στραπάτσο που χτύπησε το βαποράκι μας.

Ηταν σαν να συγκρούστηκε νταλίκα με ένα μικρό αυτοκινητάκι. Αμέσως άρχισε να γέρνει το καράβι. Ολοι μας φορέσαμε τα σωσίβια και πετάξαμε ένα «βαρελάκι», δηλαδή μία σωστική λέμβο στην θάλασσα.

Ο καπετάνιος μάς φώναξε να πέσουμε στη θάλασσα. Εμείς, αμέσως βρεθήκαμε στο νερό. Ο καπετάνιος μάλιστα σκόνταψε και πέφτοντας χτύπησε. Μόλις βρεθήκαμε στο νερό, ευτυχώς που ήταν μπονάτσα, αρχίσαμε να ανεβαίνουμε στο βαρελάκι. Εμεινε πίσω ένας ναύτης και ο μάγειρας, ο οποίος κρατιότανε από το καράβι που βούλιαξε. Οταν άρχισε να χάνεται το καράβι, η δίνη τον τράβηξε μέσα.

Ο ναύτης ήταν πιο νέος και, αφού πάλεψε με τα απόνερα, τελικά κατάφερε να κρατηθεί από το σκοινί και να τον τραβήξουμε».

Ο καπετάνιος του «Καπετάν Μιχάλης», επειδή ήταν σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο «Super Ρuma» σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ οι υπόλοιποι επτά με σκάφος του Λιμενικού στη Νάξο, όπου υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Τρεις κρίθηκε ότι έπρεπε να νοσηλευθούν για περαιτέρω παρακολούθηση, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του νησιού για να φιλοξενηθούν όσο θα διαρκέσει η προανάκριση που διενεργεί το Λιμεναρχείο Νάξου.

Τέλος, ο άτυχος Νίκος Δρόσος μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού από την Αμοργό στη Νάξο και στη συνέχεια με το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

whos.amung.us

Online

Hit Counter by Digits

Επικαιρότητα

Αθλητικά

Ομαδα?

Πρωτοσέλιδα

Βαθμολογίες

Δείτε live!

Στα παρακάτω sites μπορίτε να δείτε όλους τους αγώνες μλεσω internet live και δωρεάν!

www.myp2p.eu

www.justin.tv

LiveTV - прямые видео трансляции

www.livetv.ru

Κράξτε

Αγώνες Live!

Blog Archive

Ποιός θεσμός σας αρέσει περισσότερο;