Mathe Mpala

Ότι ομάδα και να είσαι...

ΙΝΤΕΡΝΕΤ - TV= 1-0

H βρετανική αγορά έγινε η πρώτη μεγάλη οικονομία όπου το ίντερνετ ξεπέρασε την τηλεόραση ως μέσο διαφήμισης.

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η διαφημιστική δαπάνη που επενδύθηκε στο διαδίκτυο, έφθασε στη Μεγάλη Βρετανία τα 1,75 δισεκατομμύρια λίρες, κατακρημνίζοντας από το θρόνο της (μέσα σε μόλις 10 χρόνια) την τηλεόραση που επί μισό αιώνα ήταν το μέσο με το λεόντειο μερίδιο απορρόφησης διαφημιστικής δαπάνης.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τα διαφημιστικά έσοδα αλλάζουν χέρια, από την TV στο internet.
Τα διαφημιστικά έσοδα αλλάζουν χέρια, από την TV στο internet.

Τα στοιχεία έδωσαν από κοινού στη δημοσιότητα το Internet Advertising Bureau (μέλη του οποίου είναι οι 375 κορυφαίες εταιρίες της Νέας Οικονομίας) και η PricewaterhouseCoopers.

Η άνοδος του ίντερνετ - και στα διαφημιστικά του έσοδα - καταγράφεται ως ραγδαία τα τελευταία δέκα χρόνια. Έτσι, το 1998, στη βρετανική αγορά, το σχετικά νέο (τότε) μέσο απορροφούσε μόλις 19,4 εκατομμύρια λίρες.

Το ίντερνετ απολαμβάνει τώρα το 23,5% της διαφημιστικής δαπάνης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι 21,9% της τηλεόρασης. Οι οργανισμοί που έδωσαν στη δημοσιότητα στα στοιχεία εκτιμούσαν ότι το ίντερνετ θα υποσκέλιζε την τηλεόραση στις αρχές του επόμενου έτους, φαίνεται όμως ότι οι δυνάμεις της αγοράς είχαν άλλη δυναμική.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της online διαφήμισης.

Τα ποσά που διαφημίζονται μέσω των εντυπωσιακών «banners» εμφανίζουν πτώση 5,2%. Αντίθετα οι παραδοσιακές «Μικρές Αγγελίες» στην online βεβαίως μορφή τους, αυξάνονται ετησίως με ρυθμό 10.6%. Οι τάσεις δείχνουν ότι βασικό μέσο ηλεκτρονικής διαφήμισης είναι τείνει να γίνει το βίντεο καθώς τα ποσά που διαφημίζονται μέσω αυτού αυξήθηκαν τον τελευταίο έτος κατά 300%.

Σ.Κ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

whos.amung.us

Online

Hit Counter by Digits

Επικαιρότητα

Αθλητικά

Ομαδα?

Πρωτοσέλιδα

Βαθμολογίες

Δείτε live!

Στα παρακάτω sites μπορίτε να δείτε όλους τους αγώνες μλεσω internet live και δωρεάν!

www.myp2p.eu

www.justin.tv

LiveTV - прямые видео трансляции

www.livetv.ru

Κράξτε

Αγώνες Live!

Blog Archive

Ποιός θεσμός σας αρέσει περισσότερο;